Wij raden u aan uw dier te laten chippen!

Sinds 1 april 2013 is het in Nederland verplicht om alle honden die na deze datum geboren zijn of Nederland binnen komen, te chippen en te laten registreren, daarnaast is de eigenaar verplicht deze registratie up-to-date te houden.
Voor katten en andere dieren is chippen niet verplicht maar dit raden wij wel aan! Veel katten belanden jaarlijks in het asiel doordat ze ontsnappen, verdwalen of vaak zelfs gewond raken. Wij als praktijk krijgen vaak verongelukte, gewonde of gevonden katten binnen. Helaas kunnen wij vaak geen eigenaar achterhalen omdat een dier niet gechipt is of het adres/telefoonnummer niet up-to-date is.

Deze maand hebben wij enkele acties bedacht om onze klanten extra te motiveren om hun dier alsnog te laten chippen en registeren:

  • U ontvangt 30% korting op het chippen + registreren van uw dier tijdens de sterilisatie of castratie.

  • Zonder verdere behandeling of consult kost het chippen + registreren deze maand maar €19,95, dit geldt alleen voor het chippen + registreren.

  • U kunt de gehele maand onze praktijk binnenlopen om de chip + registratie van uw dier te laten controleren. Dit kan van maandag tot en met vrijdag tussen 9:00 en 16:00 en op zaterdag tussen 10:00 en 12:00.

Wat is een chip, en wat houdt chippen in?

Een chip is een ander woord voor transponder, de chip word onder de huid geplaatst. Door uw dier te chippen en te registreren staat het dier geregistreerd bij een landelijke databank. Hierdoor zijn de contactgegevens van de eigenaar bekend en kan het dier dus sneller met zijn/haar eigenaar herenigd worden. Zonder een chip en registratie kunnen de vinders zoals asielen, dierenartsen, dierenambulance en gemeente het dier niet identificeren en zijn er geen diergegevens of contactgegevens van de eigenaar te vinden.

 

Wist u dat..

– Niet alleen honden en katten gechipt kunnen worden, maar ook andere dieren zoals: konijnen, reptielen, exotische vogels, fretten, koikarpers en paarden?
Met name konijnen worden regelmatig op straat gevonden. Slechts enkelen worden herenigd met hun eigenaar.

– Sinds 2 januari 2017 de papegaai een gesloten voetring moet hebben of, als hij dat niet heeft, gechipt moet worden? Op die manier is deze dan ook te identificeren.

– Wanneer een hond of kat op straat gevonden wordt, deze naar het asiel gaat? Hier wordt 2 weken gewacht, tot dat er een eigenaar zich komt melden. Komt deze niet, dan wordt er naar een nieuwe eigenaar gezocht.
Vaak hebben deze dieren toch gewoon een eigenaar die het dier mist, en het graag weer thuis wil hebben. Hierdoor is het belangrijk uw dier te chippen en te registreren. Om de terugkomst te vergroten.

– In het jaar 2016 er alleen al bij zwerfdierenopvang ‘de Nomadenhof’ te Sneek: 45 honden zijn binnengebracht, waarvan 38 honden retour eigenaar zijn gegaan? En dat er 224 katten zijn binnengebracht waarvan maar 21 terug naar de eigenaar zijn gegaan! De overige 205 katten zijn opnieuw geplaatst of wachten nog steeds op een nieuwe eigenaar.
In Friesland alleen zijn er al ongeveer 16 andere opvangen/asielen, en in heel Nederland zijn er wel ongeveer 177 opvangen/asielen in totaal. Dan kunt u nagaan hoeveel dieren dit landelijk zijn.

– Er in 2016 bij Amivedi 77.705 huisdieren zijn gemeld? Hiervan zijn 41.761 huisdieren teruggevonden.

Is uw dier vermist (of heeft u een dier gevonden)? Meld het dier dan aan bij: www.amivedi.nl
Laat dit ook aan asielen, dierambulances en dierenartsenpraktijken bij u in de buurt weten.

Op www.chipnummer.nl kunt u het chipnummer van het dier invoeren, als het dier geregistreerd is, komen de gegevens van het dier en de eigenaar tevoorschijn. Ook kunt u op deze manier de diergegevens/contactgegevens van uw eigen huisdier controleren.

Meer weten over chippen of andere belangrijke informatie? Dit kunt u allemaal vinden op: www.licg.nl

Woordzoeker

Doe mee en win een gratis chip + registratie voor uw dier! Is uw dier al gechipt en geregistreerd? Dan maakt u kans op een eenmalige gezondheidscheck(consult) voor uw dier.

Hoe kunt u mee doen?

Print de woordzoeker uit, vul deze in met de juiste uitkomst en lever de woordzoeker deze maand in bij de balie.

De uitslag wordt begin juli bekend gemaakt via facebook.

© 2015 Dierenkliniek De Waterpoort | Sitemap | Disclaimer
Wij houden ons als Dierenkliniek de Waterpoort bij de behandelingen aan de Algemene voorwaarden

logo-footer

Volg ons op:   Google+