douane

Vanaf 1 januari 2012 zijn er veranderingen met betrekking tot de invoereisen van dieren naar het Verenigd Koninkrijk en Zweden. Voor Zweden vervallen de bloedtest (titer bepaling rabiës) en de behandeling tegen wormen. Voor het Verenigd Koninkrijk vervalt de bloedtest en de tekenbehandeling maar is de ontworming bij de hond tussen 1-5 dagen voor aankomst nog steeds verplicht.

Voor Noorwegen blijft de ontworming binnen 10 dagen voor invoer verplicht. Deze moet in Noorwegen binnen 7 dagen door een dierenarts ter plaatste herhaald worden. De bloedtest is afgeschaft.

Via onderstaande link vindt u een lijst met alle invoereisen per land gerangschikt.

http://www.licg.nl/x0/

Bron: Koninklijke Nederlandsche Maatschappij voor Diergeneeskunde

Exporteisen naar Verenigd Koninkrijk aangepast

Het Department for Environment Food and Rural Affairs (DEFRA) heeft gemeld dat vanaf 1 januari 2012 de eisen voor export vanaf Nederland naar het Verenigd Koninkrijk grotendeels gelijk worden getrokken met eisen voor export naar de meeste andere lidstaten. De bloedtest (titer bepaling Rabiës) en tekenbehandeling vervallen. De behandeling tegen wormen staat nog ter discussie. Wel blijft in ieder geval bestaan dat de dieren alleen geïmporteerd kunnen worden via bepaalde (lucht)havens.

Kijk voor meer informatie op de website van DEFRA

Verandering regels invoer honden en katten in Zweden

Ook Zweden heeft met ingang van 1 januari 2012 een verandering in de regels voor de invoer van honden en katten. Per genoemde datum worden het bloedonderzoek op Rabiës en de behandeling tegen wormen afgeschaft. Zie voor meer informatie: regels voor de invoer Zweden.

© 2015 Dierenkliniek De Waterpoort | Sitemap | Disclaimer
Wij houden ons als Dierenkliniek de Waterpoort bij de behandelingen aan de Algemene voorwaarden

logo-footer

Volg ons op: