Emma van SoestMijn naam is Emma van Soest. Ik ben opgegroeid in oost Groningen en heb mijn gymnasium diploma behaald in Zwolle. Hierna ben in diergeneeskunde gaan studeren in Utrecht. In november 2015 ben ik afgestudeerd als dierenarts. Hierna ben ik als gezelschapsdierenarts aan de slag gegaan; eerst bij Ranzijn in Amersfoort, toen bij Ranzijn in Sneek. En sinds augustus 2017 dus bij dierenkliniek de Waterpoort.

Tijdens mijn studie ben ik altijd erg actief geweest: zo heb ik geholpen om het symposium van diergeneeskundig studenten kring in 2011 te organiseren. Ook heb ik veel andere lezingen meegemaakt en georganiseerd. Daarnaast heb ik altijd veel interesse gehad in het doen van onderzoek. Ik ben dan ook erg trots dat het gelukt is om de resultaten van mijn onderzoekstage te publiceren.

Verder heb ik altijd veel meegeholpen op de kynologen club in Zwolle. Met onze eigen Flatcoated retrievers deed ik jachttraining. Ook zat ik in de evenementencommissie, die jaarlijks een behendigheidswedstrijd organiseert. Daarnaast was ik in opleiding om puppycursus te mogen geven. En gaf ik, samen met een aantal andere docenten, de cursus kynologische kennis 1 en 2 (Dit zijn de eerste cursussen die behaald moeten worden voor het worden van keurmeester op een hondententoonstelling). Hier heb ik dus veel geleerd over alles wat met honden te maken heeft, van hondensport tot fokkerij.

Bij de Waterpoort heb ik een nieuwe uitdagende baan gevonden, waar ik veel mogelijkheden heb om diagnostiek te doen en therapie toe te passen. Ik ben breed geïnteresseerd binnen de diergeneeskunde, zowel de chirurgie als de internistische puzzels vind ik erg interessant. Gelukkig bevat mijn baan veel afwisseling. Verder heb ik leuke nieuwe collega’s gekregen. Ik hoop u snel te treffen.

Groet,

Emma