Het voedingscentrum van dierenkliniek de Waterpoort

VoedingscentrumBent u op zoek naar professioneel advies wat betreft de voeding voor uw hond of kat? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.
Sommige medische problemen kunnen voorkomen worden door uw huisdier van af het begin een juiste voeding te geven. Met de ‘juiste’ voeding bedoelen wij een voeding die bij úw huisdier past. Wij geloven er namelijk in dat elk individueel dier zijn eigen behoeftes heeft qua voeding. Elk lichaam reageert anders op een bepaalde soort voeding. Wij kijken dan ook niet alleen naar wat voor ras uw hond is. Maar ook naar zijn gebruik, leefomgeving, conditie en energiebehoefte. Bent u onzeker over welk voer u het beste kunt geven aan uw nieuwe hond of kat, kom dan een keer langs voor vrijblijvend advies.

Goed opgeleid

Er doen een hoop feiten en fabels de ronde over wat nu wel en niet goed is. Diervoeding is een veel besproken onderwerp waarbij u zich het beste kunt laten voorlichten door mensen die echt weten wat er allemaal bij komt kijken. Al onze dierenartsassistentes binnen de praktijk worden opgeleid naar paraveterinair-voedingsconsulent. Nadat ze dit diploma hebben gehaald gaan ze nog regelmatig naar nascholingen.

Mijn hond heeft jeuk

voedingscentrum Dierenkliniek de WaterpoortHeeft u een puppy waarvan verwacht wordt dat hij later heel groot wordt, dan willen wij niet dat hij te snel groeit. Een jong hondenlichaam moet voldoende tijd krijgen om de ontwikkeling van zijn skelet bij te kunnen houden. Groeit hij te snel dan verhoogt dit de kans op orthopedische problemen .

Steeds vaker krijgen we patiënten met jeukklachten binnen. Maar waar komt de jeuk vandaan en vooral, hoe komt hij er weer vanaf? Ook hierbij speelt voeding een grote rol. Voedselallergiën en intolerantieproblemen komen steeds meer voor. Soms kan een kleine aanpassing binnen het dieet al zorgen dat uw hond of kat van zijn jeuk verlost word. Het zou fijn zijn als uw hond of kat geen medicatie meer nodig heeft tegen de jeuk omdat hij nu een voeding krijgt waar hij of zij niet meer zo heftig op reageert. Bij alle problemen die wij met een voedingsaanpassing op kunnen lossen heeft dit altijd de voorkeur boven medicatie.

Enkele voorbeelden van aanpassingen

voedingscentrum diploma's

Mijn hond produceert erg veel ontlasting. Dit kan betekenen dat het lichaam van uw hond deze voeding niet goed verteert. Alles wat niet wordt verteert en het lichaam niets meer mee doet zal worden afgevoerd en uitgescheiden. Soms kan simpelweg een voeding met een andere eiwitsamenstelling al een beter resultaat geven.

Mijn kat heeft altijd honger. Sommige katten hebben een onuitputtelijke eetlust en lijken nooit genoeg te krijgen. Een te zware kat brengt risico’s met zich mee. Overgewicht bij katten verhoogt de kans op suikerziekte. Een voeding met een hoger vezelgehalte kan hier verandering in brengen.

Mijn kat geeft vaak over na dat hij gegeten heeft. Katten die alleen binnen zitten kunnen nog wel eens last krijgen van vervelende haarballen. Een speciale indoor-voeding met een anti-haarbal samenstelling zorgt ervoor dat de haarballen makkelijker worden afgevoerd.

Daarnaast bestaan er voor verschillende aandoeningen op voorkomen of verhelpen gerichte diëten.
Wist u bijvoorbeeld dat u bij suikerziekte een apart dieet kunt verstrekken dat het probleem in sommige gevallen geheel oplost? Zo zijn er met voeding meer mogelijkheden dan u zou verwachten.
Vraag er naar aan de balie of maak een afspraak voor kosteloze voorlichting bij een van onze voedingsconsulentes!

Meer informatie van ons voedingscentrum

Wilt u meer informatie weten over voeding voor uw huisdier? Of wilt u advies van een van onze medewerkers van ons Voedingscentrum? Neem contact op met Dierenkliniek de Waterpoort voor meer informatie. Of vul het contactformulier in, dan zullen wij zo spoedig mogelijk reageren.