Het voordeel van aquatherapie

Aquatherapie voor honden kan omschreven worden als de meest succesvolle bewegingstherapie voor uw herstellende hond. Uw hond kan op deze manier zijn of haar onlangs geopereerde of bezeerde ledematen trainen zonder de zware belasting van het eigen gewicht. Het kan u hond natuurlijk ook helpen met het verbeteren van zijn of haar conditie, of net dat stukje extra bieden wanneer u uw hond wil laten afvallen.

Met behulp van aquatherapie richten wij ons erop de spiermassa van uw hond te vergroten en de spierspanning te verbeteren. Door het spier- en bindweefsel om het gewricht heen te stimuleren wordt het gewricht als ware gestabiliseerd.

Het water in de aquatrainer heeft een aangename temperatuur waardoor de toevoer van bloed en dus zuurstof en bouwstoffen naar het betreffende gebied toeneemt.

Wij gebruiken aquatherapie onder andere tijdens het revalideren na orthopedische ingrepen, arthrose, spondylose, kruisbandbeschadigingen, heup- en elleboogdysplasie en verminderde mobiliteit bij oudere honden. Het gehele behandelplan van uw hond wordt begeleid door orthopedisch-dierenarts Drs. Paul Groenestein.

Wilt u meer informatie

Vragen over aquatherapie? Laat u voorlichten door een medewerker via 0515-412427