Naast de standaard botsbreukoperaties specialiseren wij ons bij dierenkliniek de Waterpoort ook in speciale operaties zoals:

    • Rapid (de nieuwste methode) TTA

Een van de laatste ontwikkelingen op het gebied van chirurgie bij voorste kruisbandletsels is de TTA Rapid methode, waarbij de aanhechting van de knieband naar voren word gezet en daardoor de krachten van de kruisband geheel opvangt.

De resultaten van de TTA Rapid zijn zeer bemoedigend, de methode is overzichtelijk en de patiënten hebben een veel kortere revalidatietijd. Bekijk het filmpje hieronder.

  • Arthroscopie heup/knie/schouder en elleboog (ED) maar ook van de kleinere gewrichten

Een arthroscopie is een ingreep die ons in staat stelt om in een gewricht te kijken, een diagnose te stellen en eventuele problemen direct te repareren.

  • Total hip replacement (kunstheup)

De ‘Total hip replacement’ is een nog niet zo bekende behandelingsmethode in Nederland.
Tegenwoordig zijn er veel mensen die wel iemand kennen die met een kunstheup rondloopt. Maar er zijn nog niet zo veel honden waarbij een kunstheup werd ingeplant. In Amerika zijn er wel tienduizenden honden geïmplanteerd met kunstheupen. Op dit moment worden er hier in ons land nog steeds veel honden met ernstige heupdysplasie geëuthanaseerd omdat men denkt dat er geen behandeling is. Hier zijn wij het niet mee eens. Elke hond met heupdysplasie kan perfect geholpen worden en dat ofwel d.m.v. een bekkenkanteling of door middel van een vervangende kunstheup. In het filmpje hieronder van biomedtrix laten men zien hoe deze ingreep in zijn werk gaat.

  • Bekkenkanteling/TPO (Triple Pelvic Osteotomy)

Afhankelijk van de leeftijd van de hond en de ernst van heup dysplasie(HD) kan een operatieve behandeling door middel van een bekkenkanteling de beste keuze zijn. Niet voor iedere hond met HD is een TPO de beste behandeling. Dit moet van te voren door een ervaren dierenarts worden beoordeeld.  Als deze operatie op de juiste leeftijd en op de juiste wijze wordt uitgevoerd kan de levensverwachting van uw hond aanzienlijk worden verbeterd.  De techniek van de bekkenkanteling bestaat uit het doorzagen van het bekken op drie verschillende plaatsen en het kantelen van het zo ontstane losse stuk.  Dit wordt dan vervolgens vastgezet door middel van een speciale plaat met schroeven. Op deze manier kan het stuk terug vastgroeien. Dit vastgroeiproces duurt zo ongeveer twaalf weken. Na zes weken kan de andere kant eventueel geopereerd worden indien deze ook is aangetast. Het duurt dan enkele weken voor de revalidatie perfect is. Wij maken in onze kliniek gebruik van onze aquatrainer hierdoor revalideren onze patiënten aanzienlijk sneller.

  • LSI (Lumbo-Sacrale Instabiliteit) operatie wervelkolom
  • Wobbleroperatie

Spinal disk replacement

Met deze operatie wordt een beschadigde wervelschijf vervangen door een implantaat. C-LOX is de benaming voor het implantaat om de tussenwervelschijf te kunnen vervangen.
Het werd ontwikkeld door RITA LEIBINGER in samenwerking met Prof. Dr. Franck Forterre, Universiteit van Bern (Zwitserland).

En bijzondere schedel & kaakoperaties

DSC_5415