Het is alweer Juni, de Chipmaand! Tijdens deze maand wordt extra aandacht besteed aan het chippen en, minstens zo belangrijk, het registreren van uw huisdier.

Juist in de vakantieperiode raken veel huisdieren zoek. Huisdieren die mee gaan op vakantie verdwalen eerder in een nieuwe omgeving. Een huisdier dat thuisblijft of bij een oppas wordt achtergelaten kan ook nog wel eens weglopen omdat de situatie vreemd is of omdat de oppas niet zo goed bekend is met het dier. Een dier dat gechipt is √©n met de juiste gegevens bij een databank geregistreerd staat, kan gemakkelijk met zijn baasje herenigd worden. Zonder chip kan het dier niet ge√Įdentificeerd worden en zonder registratie bij een databank zijn de contactgegevens van de eigenaar niet bekend.

Een misverstand is dat men denkt dat de contactgegevens van de eigenaar op de chip zelf staan. Staat een huisdier wel geregistreerd, dan wordt er vaak niet aan gedacht om een telefoonnummer- of adreswijziging door te geven. Het is dus belangrijk dat huisdiereigenaren er voor zorgen dat de contactgegevens in de databank up-to-date blijven. ‚ÄúIdentificeren, registreren en controleren‚ÄĚ is dan ook het advies.

Daarvoor is speciaal in Juni de Chipmaand gerealiseerd, om het belang van het chippen en registreren van uw huisdieren onder de aandacht te brengen.

Wist u bijvoorbeeld dat, het chippen voor honden sinds 2013 verplicht is in Nederland?

Of dat.. men van plan is het chippen voor katten ook verplicht te maken?

Bij de registratie van een huisdierenpaspoort, een chip verplicht is?

Een paspoort + chip verplicht is, als U uw huisdier meeneemt naar het buitenland?

Een chip zo klein is als een rijstkorreltje?

Wij speciale aanbiedingen hebben voor het chippen, tijdens de Juni Chipmaand?

Je aan de eerste 3 getallen van het chipnummer, af kunt lezen uit welk land het dier komt?

Voor meer informatie of een afspraak voor het controleren van de chip met registratie of het chippen en registreren van uw huisdier mag u altijd contact opnemen met één van onze assistentes. Dit kan via 0515-412427, info@dewaterpoort.nl of maak een afspraak via www.dewaterpoort.nl

© 2015 Dierenkliniek De Waterpoort | Sitemap | Disclaimer
Wij houden ons als Dierenkliniek de Waterpoort bij de behandelingen aan de Algemene voorwaarden

logo-footer

Volg ons op: