Een gezond gebit is belangrijk voor zowel mens als dier.maand gebit

Bij mensen is preventieve zorg heel normaal (de meesten van ons gaan twee keer per jaar naar de tandarts). Vier van de vijf honden ouder dan 3 jaar hebben last van het gebit, bij katten is het zo dat twee van de drie katten ouder dan 3 jaar last hebben van gebitsproblemen. Dieren met een verwaarloosd gebit leven gemiddeld 6-9 maanden korter dan dieren met een goed onderhouden gebit, wat toch wel aangeeft dat onderhoud van het gebit belangrijk is.
Een gebit kan op verschillende manieren onderhouden worden, het beste is poetsen, echter niet alle dieren zijn hier even van gecharmeerd. Daarom zijn er tegenwoordig meerdere gebitsverzorgende producten op de markt om te helpen het gebit in een zo goed  mogelijke conditie te houden.

Kauwspeelgoed

Knagen op dingen heeft een mechanisch reinigende functie echter niet al het speelgoed is even geschikt voor het gebit, en ook de melktanden zijn lang niet zo stevig als het volwassen gebit! Trek spelletjes (b.v met een flosstouw) kunnen nogal eens resulteren in het afbreken van een melktandje. Vaak dient dan het restant verwijderd te worden, het liefst zo snel mogelijk, om infectie via het openliggende wortelkanaal te voorkomen waardoor de in ontwikkeling zijnde volwassen tand beschadigd kan raken.
Ook tennisballen zijn vanuit het oogpunt van een gebit beschouwd niet helemaal onschuldig speelgoed. Wanneer ze enkel binnenshuis worden gebruikt is er geen probleem, echter wanneer ze ook buiten worden gebruikt is het een ietwat ander verhaal: er komt zand tussen de vezels van de tennisbal te zitten waardoor deze als schuurpapier gaat werken op het gebit. Afgesleten tanden worden vaak ook gezien bij dieren die veel met stenen spelen/ op stenen knagen, dus hoewel knagen zeker wel bijdraagt tot het schoonhouden van het gebit bij dieren is niet alles even geschikt als knaagmateriaal.

Om aandacht te vestigen op de verzorging van de gebitten van onze lieve huisdieren hebben we meerdere acties deze maand waarvoor we u graag uitnodigen:

  • Gratis gebitscontrole bij een assistent (op afspraak)
  • 10% korting op de gebitsreiniging van uw hond of kat
  • Gratis check 1 week na de gebitsreiniging (door assistentie), met
    poetsinstructie.

maand gebit site

┬ę 2015 Dierenkliniek De Waterpoort | Sitemap | Disclaimer
Wij houden ons als Dierenkliniek de Waterpoort bij de behandelingen aan de Algemene voorwaarden

logo-footer

Volg ons op: