Zoals u mogelijk al gemerkt heeft, zijn de vlooien en de teken weer terug. Naast de jeukklachten en soms allergische reacties, kunnen vlooien ook lintwormeitjes overdragen. Het is daarom belangrijk dat, zodra u vlooien op uw huisdier aantreft, u deze ook gelijk ontwormt. Naast de lintworm, kan uw huisdier ook besmet raken met andere wormen, zoals spoelwormen.

Deze spoelwormen zijn ook besmettelijk zijn voor mensen. De mens kan eitjes opnemen door contact met besmette grond. Bijvoorbeeld door onvoldoende hygiëne na het spelen in een zandbak, de tuin of het plantsoen. Ook het eten van besmette, onvoldoende gewassen groente kan een infectie veroorzaken. Het is daarom niet alleen voor het dier belangrijk dat hij ontwormt wordt, maar dus ook voor onze gezondheid!

Voor meer informatie over teken, lees ons Facebook bericht van 20 april van dit jaar.

Meer informatie over de parasieten kunt u hier vinden:http://www.esccap.eu/nl/professional/downloads) de folders van Europese organisatie ESCCAP lezen, die zich inzetten voor de parasietenbestrijding. Ook kunt u bij ons op de praktijk terecht voor meer informatie. Hier kunnen wij u ook adviseren hoe vaak behandelen en welk middel het beste bij u en uw huisdier past.

Vanwege het belang van de bestrijding zijn onze wormen en vlooien producten deze maand in de aanbieding:

  • Onze ontwormingstabletten zijn 4 halen 3 betalen.
  • Op al onze vlooienpippeten, vlooienpillen en combiproducten krijgt u 10% korting.

activyl

© 2015 Dierenkliniek De Waterpoort | Sitemap | Disclaimer
Wij houden ons als Dierenkliniek de Waterpoort bij de behandelingen aan de Algemene voorwaarden

logo-footer

Volg ons op: